“Dia Cakap Tunggu Dulu Tunggu…” – Zarina Zainuddin B3rang Ny4wa Anaknya Seperti Diperm4inkan.

Pelakon dan usahawan, Zarina Zainuddin meluahkan rasa tidak puas hati terhadap perkhidmatan di sebuah hospital swasta. Hal ini dikongsikan menerusi muatnaik video dirinya di sebuah hospital swasta bersama kapsyen yang menggambarkan rasa hatinya.

Tunggu 4 Jam Di Bahagian Kecemasan

Zarina mendedahkan hal ini semalam di Instagram-nya, di mana dia perlu menunggu sehingga 4 jam di hospital swasta demi mendapatkan rawatan untuk anaknya yang mengalami demam panas.

“Punyalah berejam doktor ni.. Kecemasan pun 4 jam ke.. Kesian anak saya.. Nak check doktor, kononnya pergi hospital swasta cepat ler.. Lagi lembab.. Baik aku pergi hospital besar je macam ni” Coretnya

Servis Lambat Dan Petugas Perubatan Tak Serius

Hantaran yang dikongsikan ini mendapat perhatian ramai pengikutnya di Instagram, ramai yang berkongsi pengalaman hadapi situasi yang sama.

Membaca komen-komen tersebut, Zarina berkongsi pengalamannya semasa di hospital berkenaan kepada pengikutnya diruangan komen.

@hyzanty0505 Ya Allah, permudahkan segalanya. Saya sebab anak tengah sakit demam panas, jadi saya cuma minta jururawat tu ubat sementara menunggu. Tapi dia cakap tunggu dulu tunggu dulu, last last saya gegar pintu bilik tu..

Nak bagi ubat ke taknak ni, baru dia kelam kabut.. Ni soal nyawa, saya pergi kecemasan.. Apa guna kecemasan kalau saya kena tunggu 4 jam.. Orang hidup pun boleh mati” komennya berkongsi cerita

“@rajaazni tu lah kak, kita takut jadi apa-apa yang serius sebab tu kita pergi kecemasan.. Dia orang macam tak serius, dia boleh cakap ubat last ambil pukul berapa. Kemudian Ina cakap pukul 3 petang..

Ooo ubat lepas 6 jam baru boleh ambil.. Sebab tu saya kata sekarang dah lebih 6 jam, sekarang dah jam 11.30.. Kemudian dia masih kata tunggu ya.. Ina dah hilang akal lah kak..” komennya kepada salah seorang pengikutnya

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Terpaksa beri Azil ubat

“ATAS nasihat doktor, saya kena juga berikan Azil ubat atau dos tambahan supaya dia tidak menjadi terlalu hiperaktif,” kata pelakon Zarina Zainuddin mengenai keadaan salah seorang anak kembarnya iaitu Muhammad Razil Azrai, 23, atau Azil yang juga menghidap autisme.

Zarina ketika dihubungi berkata, sebelum ini dia memberikan ubat sekali sehari iaitu pada waktu malam.

Namun, memandangkan usia semakin meningkat, anaknya itu menjadi terlalu aktif selain menggunakan tenaga yang banyak.

“Adik kembarnya iaitu Azal masih boleh dikawal. Azil saja yang perlukan pemantaun dan penjagaan lebih kerana tahap keaktifan mereka berbeza.

“Sekarang, Azil semakin agresif dan dia menjadi semakin hiperaktif. Disebabkan itu, selepas membuat pemeriksaan doktor di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia, saya disarankan untuk tambah dos. Jika tak, ia boleh memudaratkan dirinya, saya dan orang sekeliling.

“Jadi, bermula semalam saya sudah mula berikan ubat pada waktu pagi iaitu bagi kadar separuh dan malam bagi kadar penuh,” katanya.

Zarina berkata, nasihat doktor itu sudah lama namun dia tidak berbuat sedemikian kerana kasihan melihat keadaan anaknya yang menjadi lemah seperti orang sakit.

“Azil memang tak boleh dibiar sendirian. Tak macam adiknya. Kalau saya tak ada aktiviti memang saya menjaganya. Disebabkan itu saya bagi ubat pada waktu malam saja.

“Hari ini Azil kelihatan okey. Cuma, saya masih perlu ada di sisinya,” katanya.

Menurut Zarina, insiden yang berlaku semalam seperti yang dimuat naik di Instagram bukan untuk meraih simpati atau sengaja dikongsi.

“Saya yang melalui perkara ini, jadi saya lebih tahu. Apa yang Azil buat semalam itulah keadaan dirinya sekarang jika tidak diberikan dos tambahan,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Beauty With Brain

Sumber:Murai, hmetro