- Petua/Tips

Kurus Macam Anak Dara Amal ‘Intermittent Fasting’, Catriona Ross Kongsi Rahsia Resepi Diet Harian

Boleh dikatakan hampir setiap wanita pastinya mengimpikan berat badan yang ideal, tetapi untuk menurunkan berat badan bukanlah satu proses yang mudah kerana ia memerlukan kesungguhan dan tekad daripada individu itu sendiri.
Malah, ramai yang cuba mengamalkan pil kurus yang tidak sihat dan ada juga tewas di tengah jalan, impian untuk kurus itu hanya tinggal impian.

Berbeza bagi artis cantik, Catriona Ross dimana Catriona mengamalkan diet Intermittent Fasting yang sering disarankan oleh pakar kesihatan.

So, now i share HOW I LOST WEIGHT. Memang kena eat healthy and exercise. YES. Tapi sebelum nak diet ada 4 steps i buat .

4. Tanam goal/target ( please ehhh.. jgn ckp nk kurus sbb nk impress suami/boyfriend sbb klu uols gaduh, caner? Nak mkn 3 pinggan balik ke? 😆😆😆.. So set a real reason why nk kurus )
3. Tanam disiplin. Tak boleh hari ni diet pastu 3 hari mkn suka hati pastu konon diet hari ke 4. Cheat meal seminggu sekali ……..
2. Cari exercise u suka..i suka swim so i swim everyday masa awal-awal dulu for 30mins each session ……
1. Fikir masa depan. Ni buat i insaf. Sebab i fikir macam mana if ada health problems sebab i overweight sedangkan i ada 3 young kids 😭😭😭
Bagi i , setting a goal is langkah akhir after u dah brainwash your self 😀 I doakan u semua akan berjaya tahun ni sebab ramai DM i bagitau nak kurus untuk 2018 and that was how i did it. Lengkapkan kesemua 4 steps ni then diet .. Good luck beautiful people 😘😘😘😘 I know you all boleh!!! 😊😊😊 Love, CR

Ditambah pula dengan mengawal pemakanan, Catriona Ross dapat mengekalkan bentuk dan berat badan dengan seimbang.

 

View this post on Instagram

 

Besar ke tidaaakkkk? . This was me once upon a time. Pasal apa jadi sebesar tu? Jawapan sama mcm all of you la. Tak jaga food intake, tak exercise .. . So, now i share HOW I LOST WEIGHT. Memang kena eat healthy and exercise. YES. Tapi sebelum nak diet ada 4 steps i buat .. . 4. Tanam goal/target ( please ehhh.. jgn ckp nk kurus sbb nk impress suami/boyfriend sbb klu uols gaduh, caner? Nak mkn 3 pinggan balik ke? 😆😆😆.. So set a real reason why nk kurus ) . 3. Tanam disiplin. Tak boleh hari ni diet pastu 3 hari mkn suka hati pastu konon diet hari ke 4. Cheat meal seminggu sekali …….. . 2. Cari exercise u suka..i suka swim so i swim everyday masa awal-awal dulu for 30mins each session …… . 1. Fikir masa depan. Ni buat i insaf. Sebab i fikir macam mana if ada health problems sebab i overweight sedangkan i ada 3 young kids 😭😭😭 . Bagi i , setting a goal is langkah akhir after u dah brainwash your self 😀 I doakan u semua akan berjaya tahun ni sebab ramai DM i bagitau nak kurus untuk 2018 and that was how i did it. Lengkapkan kesemua 4 steps ni then diet .. Good luck beautiful people 😘😘😘😘 I know you all boleh!!! 😊😊😊 Love, CR . #CatrionasWeightLossJourney

A post shared by Cat Ross (@catrionabrianross) on

Mari kita ikuti perkongsian Catriona Ross di laman Instagram beliau.

Hari ni i buat Ayam Masak Lemak Cili Api version healthy. Tak use santan tapi pedas berapi  Garlic Pakchoy. Tumis garlic with coconut oil setengah sudu kecik aje and brown rice.

To gantikan santan, depends creativity masing-masing. You can use skimmed milk or almond milk/oat milk which you make yourself or buy.

Cauliflower couscous & fish

Pan fry ikan jenahak lepas tu i garnished dengan chopped tomatoes, garlic, spring onions and some red chillies. Semua direnihkan. Season w Himalayan salt. Dah siap, top over the fish.

My couscous tu i just stir fry chopped cauliflower with garlic, onions and some parsley. Voilaa !!!

To those yang followed my eat clean journey since 2016, most of you would realize that i used to go to extremes in preparing my meals. Over time, i became very comfortable to experiment with flavours and make food taste better although its clean eating. Save the recipe kawan-kawan kot you all nak try jugak

Steamed ginger chicken “rice” !!

Stir fried cauliflower w garlic and ginger pastu i added drops of sesame oil.

Steamed chicken with mushroom,ginger,celery, soy sauce and white pepper. Added scallions and chopped chillis and siap !!!

Bila teringin nak makan ala steamed rice with ginger chicken, boleh buat ni

Steak & brocolli

Didnt feel like having anything else but steak today. Steaks are often our Friday night out meal but hubs works late tonight so i took matters into my own hands !

Marinated striploin with rosemary, Himalayan salt and pepper. Then grilled with butter. Brocolli sauteed with garlic and a bit of Himalayan salt. Siap !!! .

Caulirice Goreng Kampung !!!

My go-to comfort food. Usually, ill make nasi goreng kampung with brown rice. Today, i decided to try out making this w cauliflower. Tastes just as amazing! Cara dia sama aje macam nasi goreng biasa.

Goreng bilis. Put aside. Scrambled 1 egg. Letak tepi. Goreng garlic sampai crispy, add in your veges. I ada sliced celery, sliced french beans, daun bawang and i added sliced cili padi. Lepas tu masukkan eggs, bilis goreng and cauliflower.

Gaul then tutup api. Season with white pepper & Himalayan salt !!! Boleh makan with sambal belacan. I had it with sejenis kicap cair & sliced cilipadi.

Teppanyaki inspired Grilled Beef & Cabbage !!!

Thank you for all the positive vibes. You guys are the best! Only positive vibes here. Ok, beef tu was marinated with garlic powder & white pepper. Grill in butter/oil, which ever is preferred.

Saute sliced cabbage with garlic and shiitake mushrooms. Tutup api. Sprinkle Himalayan salt, spring onions & kicap cair/liquid aminos which ever is your choice. Get a stylish set of chopsticks out and there you go !!!!

Pilaf Caulirice with Chicken Curry & Vege.

Jujurnya today teringin nak makan briyani/khabsah/pilaf. Anything of that sort so i korek apa ada dalam pantry & peti i. TAADAAAA !!!!

Kari ayam tu buat macam kita biasa prepare curry. Used santan for this dish. Vege tu hanya lah kubis, bawang putih, rempah halba campur macam dia orang use at Indian restaurants and cili padi with sedikit garam yang i stir fry bersama. 2minit siap !

Caulirice tu macam ni.

Blend caulirice with a food processor. Kemudian, masukkan your choice of oils/butter ke kuali. Masukkan bawang cincang dan bawang putih. Goreng.

Masukkan caulirice and I added some chopped parsley and daun ketumbar. Since ada cashewnuts, i added that. Season to taste. Mudah sangat ! Buat tau.

You rasa sedap tak this dish ??

Apa Kata Anda?

like n share Facebook page kami @LayanVideo

Sumber : Instagram cat

About videoviral

Read All Posts By videoviral