- HIburan

Datin Shahida Dedah ‘Screen shot’ Whatsapp Yang Dihantar Suami. Ramai Tak Sangka Aliff Syukri Begitu Rupanya

Siapa tidak kenal dengan pasangan usahawan selebriti popular penuh kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid ini. Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja cerita panas terutamanya tentang si suami.

Namun bukan sisi tidak elok atau kontrov3rsi yang ingin dikongsikan di sini. Siapa sangka sedar tak sedar, nampaknya perkahwinan mereka  sudahpun menginjak tahun yang ke-11.

Sewaktu Datuk Aliff Syukri sekarang berdepan dugaan hebat yang menguji kesabaran beliau berkenaan persel1sihan dengan pihak produksi Gegar Vaganza, isterinya pula kini sedang berada di tanah suci bagi mengerjakan umrah.

Dalam perkongsian terkini oleh Datin Shahida, beliau telah memuat naik sebuah gambar ‘screen shot’ perbualan Whatsapp antara beliau dengan suami

”Nampak tak dia hantar laporan apa dia buat..t4kut kita jeles la tu..

Itu lah suami saya @aliffsyukriterlajaklarismana je dia pergi x perlu kita tanya dia sendiri lapor diri……Sbb dia dah diajar utk lapor diri oleh bonda tercinta dia @bondarozitaibrahim …….jadi lepas kahwin laporan bertukar tangan..”

Begitulah entri yang ditulis oleh Datin Shahida berserta gambar di bawah;

Rata-rata netizen memuji pasangan ini yang disifatkan sungguh romantik, malah paling mendapat pujian ialah Datuk Aliff Syukri kerana sifat suami penyayang yang ditonjolkan.

”ruzza_aisyah alhmdulillah…apa pn terbaik..suami contoh..xsmua suami sikap mcm tu datin..klu smua..alangkah indahnya..dunia. .moga datin dan dato kekal hingga ke jannah..ibu dato beri didikan yg terbaik dh..syukur..”

Begitulah komen seorang netizen yang memuji Datuk Aliff Syukri sebagai seorang suami contoh meskipun sibuk dengan urusan perniagaan namun tetap ada masa untuk ber’sayang-sayang’ dengan isteri.

Terdahulu, pasangan bahagia ini tidak lokek bercerita tentang pengalaman romantis sewaktu mula-mula berkenalan, berkawan dan akhirnya menjadi suami isteri.

Kata Aliff menerusi kiriman Instagram, dia bagai tidak percaya wanita yang pada awalnya tidak mempunyai persefahaman dengannya itu akhirnya menjadi pasangan hidup.

Aliff akui sukar untuknya menolak sekiranya itulah jodoh yang sudah ditetapkan Tuhan.

“11 tahun dulu.. dia sahabat saya dan kawan baik satu tempat kerja. Dulu masa jumpa mula-mula @shahidadherbs rasa tak boleh nak ‘ngam’ sebab dia pendiam dan tegas.

“Saya pula gila-gila. Jadi macam tak sebulu sangat hanya kawan OK. Lama-lama tu terasa sayang sebab kami rasa ada keserasian. Tu yang orang tua kata, jangan benci. Nanti suka.. hahahaha… padan muka,” tulis Aliff.

Manakala Shahida pula berkongsi pengalaman sewaktu naik pelamin dengan Aliff.

Kenyataan yang dimuatkan di kapsyen Instagram itu turut disertakan foto lengkap bersongket berwarna hijau pucuk pisang ketika hari bahagia mereka.

“11 tahun lepas, warna ni tengah popular di sekitar majlis-majlis kahwin, sebab tu kita pakai baju warna ni.

“Alhamdulillah waktu ni dapat tajaan daripada Abang Mail dari Butik Pengantin Syahirah Rawang sebab dulu selalu jadi model butik dia.

“Saya kahwin umur 22, @aliffsyukriterlajaklaris waktu tu umur 20 tahun. Macam tak percaya pula dah injak 11 tahun usia perkahwinan dan nak masuk empat cahaya mata campur Ameena dan Qayyum semua dah enam orang (ramai kan anak-anak saya),” tulis Shahida.

Aliff yang disatukan dengan Nur Shahida pada 10 Ogos 2008, kini mempunyai tiga cahaya mata, Ammar Ahyan, 10, Qadejah El Zahra, 8, dan Ibraheem Adham, 6 tahun.

Malah, mereka juga mengambil anak angkat, Ameena yang sudahpun mencecah umur 5 bulan dan Qayyum, tiga bulan.

Jom lihat video Dato Aliff Syukri Dan Datin Shahida Meluahkan Kata-Kata Cinta

Jom baca apa komen netizen

1) fiona_twin banyak benda yg org nampak dia tak baik.. maybe dalam keluarga.. dia dh jadi ayah dan suami yg baik utk @shahidadherbs semoga lepas ni segala program dan gimik dpt diterima dan difahami oleh org ramai.. maybe need someone penasihat dlm bab ni yg bagus utk @aliffsyukriterlajaklaris . semoga terus maju jaya dan jaga saudara islam kita selagi mampu.

2) sal_yana85 Alhamdulillah..mudah2an jodoh Dato dan Datin kekal hgga ke jannah. aamiin. Alhamdulillah..hahaha..lawak pulak Dato ni.

3) sobella_cosmetics Alhamdulillah kita je kenal suami kita mcm mna. Org luar mmg tau mngecam je.

4) tyafathiah90 Haha. Sama mcm saya. Husband banyak hantar laporan dr saya lapor kat dia. Alhamdulillah dato mmg telus orgnya.. sng dpt suami suka lapor

5) store_onlineeB estnye dpt suami mcm ni. Pandai cari duit . Yg paling penting SETIA. How i wish i could be like that. Hurm

6) nurjati_lahaddatu Jarang ada suami2 yg jenis semua nak lapor…yang di tanya lepas tu nak m4rah adalah untung datin.

7) k4k_y44_kechik Sbnrnya life datuk datin sama macam pasangan lain cuma sikap individu tu je yg mbezakan setiap org ada pro n cont kita je yg kn didik ht kita balik supya x melatah bla org buat kesalahan ,kita da sempurna?

8) ehsan_lancelot_kingsman Kalo datin jd pegawai penyi4sat pulis, konfem tension penjen4yah kene soal siasat.. Hahahahha

9) fattlia@official_yuslizam tgk ni.bila dah di ajar pd kcik anta repot.as hubs pn dia ttap buat.baguskan..nakal2 dato pn.dia ttap jga hati wife dia even x minta pn.

10) tansrifaez97Hope tak der apa 2 musib4h yang mel4nda Saya doakan keluarga Datuk Aliff Semoga dirahmati dan dilindungi Allah Insyaallah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Video Viral

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Layan Video

Sumber : NewsCoViral

About widyantie

Read All Posts By widyantie
error: Content is protected !!